Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Suomen ainut sertivioittunut holjonoomi

Monimuotosia äänikudoksia ja rytmejä suomalaisella höntöllä - Suomesta

"HoljonoomiPappa" on "Höntöllä" hurruutteleva ja harmaaks kelottuneen yhen papan "bändi", joka höntön hurinoitte ohessa tarinoi myös holjoilun sattumuksista. HoljonoomiPappa on myös Suomen ainut aito sertivioittunut holjonoomi, joka on läpässy kaik viralliset holjottelutestit ja kokkeet hyväksytysti. Vilpitön tahtitilani on ylläpitää ja kasvattaa kykyä nauraa itelle ja holjoilla lepposast sillei etteenpäi. Niin ja vaikka se itelleen hörähtely ei toiskaa yhtää lisävuosii, nii enpähän narisis aina, ku ruostunu ovensarana. Samaan syssyyn toivon tarjoovani hurinoill ja tarinoill keveyttä kipiänä holjoileville, leppeyttä ressin ja läyhkeen kanssa limpsiville sekä äkäsille hyvvää olloo, jot hypittää.

Höntön lonksutukset, suhinat, hurinat, rytmit ja äänkudokset kumpuuvat luonnosta, metän kansan pulinoista sekä urpaanista älämölöstö. Saattaapa tämä merkillinen meno joskus jopa katketa ja vällii tuuppaa pientä ajatuksentynkää, joka voi olla seurausta "Kakkostyypin puperteetista" jonka HoljonoomiPapalla arvellaa oleva akuuttina. Lääkkeettömänä hoitona tähän monimuotoseen tilaa papalle on määrätty höntöllä hurruuttelua, riittävän monta tuntia päivittäin.

"Voi hyväne aika, kuka ne työt nyt tekkee, kun mie tällaseks tulin. Sano pappa ku hönttöö hurruuttel"

Rytmihäiriöitä esityksissä pappa saa aikaan myös erilaisilla helistimillä, roksuttimilla, kilistimillä ja kalistimilla. Papan höntöt on supi suomalaisia ja veistetty sumiaisten sitkaksesta ja maankuulusta harmaalepästä, jonka kasvamista ootellessa, papallekki tul nälkä. Soittopelin nimi Hönttö, kumpuaa taasen papan sanalaarista ja elämänjuurista. Mutta se, onko hönttö vai HoljonoomiPappa hönttö, vai molemmat, jää kuulijan ihtesä arvioitavaks.

Holjonoomin hurinoita höntöllä - Tilaisuuksiin ja tapahtumiin

Pappa on vuosien varrella hurruutellu erilaisilla messuilla, markkinoilla, kouluissa, synttärjuhlil, pikkujouluis, virmojen ja yhistysten tapahtumissa sekä häissä, aina Hangosta - Rovaniemelle asti. Kuulijoita on olt nii kovin, jot kaikkien nimmii en ees muista. Joka suvi pappa lisäks holjoilee turuilla, toreilla ja aitovierillä hurruuttamassa hönttöö ohi limpsiville. Eespäi oleva suvi 2018 on HoljonoomiPapan kymmenes holjoilukesä turuilla, toreilla ja aitovierillä.

Takkuut ja turvalauseet

Jos kahtelet tilaisuutees tai tapahtumaas viihykettä jonka ainoo takkuu on vaihtotakkuu, joka seki vanhen jo vuonna 1958 ja soittaja parasta enne päivä men ohi jo ammoisina aikoina, nii rutista kii. Sillä oot liki sitä mitä ehtit.

Hurinat ei maksa ku tenuska, mut hyvät neuvot kaks

HoljonoomiPapan hurruuttelut on myös pieniä hyväntekemisrojekteja. Luontoemon monimuotosuus ja elukat o myös olleet papan syväntä aina liki. Oikee tasakäpälää hypittää, jot metässä on koppakuoriaisii ja muitaki karvasii kulkijoit, nii ja immeisii kanss. Ja jot näin ois jatkoski, ni korten kekkoo kiikutan. Kun tää näin mennee, ni vuonna 2018 holjoilulla kerätyt tenuskat männeet lumleopardin suojeluhommiin, Nepalii ja Butanii. Sen tähe holjonoomipappa toivoo, jot keikantillaaja ois myönteinen ja tukis Suomen WWF:n työtä.

Pappa ei koppaa käpälään keikasta muuta ku linikkapiletin ja jos huiluuttaa, ni yökortteerin verra. Hurinoitten pituus, paksuus ja muut epäviralliset assiit sovitellaan tilaaja kanssa tapauskohtasest. Tiijätsie jot HoljonoomiPappa ei käsittele tenuskoita lainkaa ja sen vuoks tienestin lahjotus on tehty melko helpoks. Ilma sen suurempaa vaivaa napsautat tai liäpäset näppilöilläs suoraa tuota vihreetä kirjotusta ja löysäät pussis nyörejä wwf.fi/lumileopardi.

Sertivioittuneet holjonoomiohjelmat:

- Holjonoomin Hurinoita Höntöllä

- Holjoilua turuilla, toreilla ja aitovierillä

- Höntön hurruutusopastus

- Papan liäpäsyluuri 0440 883 233 -

"Yl 10 vuotta hurinoita turuill, toreill ja aitovierill"

©2018 HoljonoomiPappa - suntuubi.com